Brazilië: ´De reus ontwaakt´

De Reus Ontwaakt heb ik met veel plezier gelezen. Avontuurlijk en prima achtergrondinformatie. (N.B.)

Wat een leuk boek. Heel vlot geschreven, betrokken bij de bewoners en soms ook weer met een prettige afstand ter relativering. Hulde! (A.S.)

Eindelijk weer eens een goed boek over Brazilië. Na August Willemsen hebben we weinig kwaliteit meer gezien. Met ‘De Reus Ontwaakt’ levert Wim Jansen die kwaliteit. (E.D., literatuur- en Braziliëkenner)  MEER RECENSIES

Omslag en gegevensBestel HIER ‘De reus ontwaakt’. Doorgaans heeft u het boek de volgende dag al in huis.

 Op zoek naar de ziel van Brazilië

Brazilië staat te schudden op zijn grondvesten. „De reus ontwaakt,” roepen demonstranten. De reus, dat was het land, de economie. „Wij zijn de reus!” claimen Brazilianen nu in alle steden.Wim Jansen gaat op zoek naar de achtergronden. Hij leeft een maand in een gezin in Salvador de Bahia en reist daarna drie maanden per openbaar vervoer naar de uithoeken van het land. Hij ontmoet tevreden armen, een protesterende middenklasse en radicale rijken. Hij mengt zich onder de betogers, overnacht bij indianen, verliest het gevecht met een piranha en volgt het spoor van een Nederlandse non. Hij gaat op zoek naar de mysterieuze Lia die 30 jaar geleden in een sloppenwijk verdween. En hij keert terug naar de slachtoffers van de grote droogte in 1983 in de sertão.

Brasil é uma loucura. Brazilië is een gekte,” constateert een kleine ondernemer over het explosieve mengsel van bureaucratie, sensuele lichaamscultuur, corruptie, passie, religie en geweld. ‘De Reus Ontwaakt’ is te lezen als een overlevingsgids voor Brazilië op het gebied van reizen, eten en drinken, slapen en genieten.

Publiciteit

    1 reactie op “Brazilië: ´De reus ontwaakt´

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>