NIEUWS / José Zepeda eredoctor in Mexico

Dr. José Zepeda

Dr. José Zepeda

De Universiteit van Colima (Mexico) heeft de Chileens – Nederlandse journalist José Zepeda Varas een eredoctoraat toegekend. De uitreiking vindt plaats op 17 mei tijdens een plechtigheid op de universiteit van de stad Colima, ongeveer vijfhonderd kilometer ten zuiden van de Mexicaanse hoofdstad.

Blijkens een bericht van de universiteit zelf heeft de Universiteitsraad in een buitengewone zitting op 9 mei besloten de titel van doctor honoris causa  aan José Zepeda toe te kennen vanwege zijn “bijdragen aan de verdediging van de mensenrechten, de versterking van de niet-commerciële media in Latijns-Amerika en voor zijn opvallende inzet bij de verbreiding van kennis over de politieke ontwikkelingen, de kunst en de cultuur”. 

Dialoog en democratie

In mei 2011 kreeg José Zepeda een eredoctoraat aan de universiteit van Encarnación (Paraguay) vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de vrijheid van meningsuiting op het Latijns Amerikaanse continent en de bevordering van de dialoog en democratie in Paraguay door middel van zijn journalistieke activiteiten.

Zepeda was tot 1 november in dienst van de Wereldomroep. Hij blijft zich vanuit Nederland op journalistieke wijze inzetten voor de media in Latijns-Amerika. Bij zijn inaugurele reden in Paraguay zei hij het als zijn taak te zien te blijven zoeken naar de menselijke maat in de grote conflicten en problemen. Meer hierover…

In 2011 werd José Zepeda al docor honoris causa in Paraguay

José Zepeda werd in mei 2011 doctor honoris causa aan de Universiteit van Encarnación, Paraguay

    1 reactie op “NIEUWS / José Zepeda eredoctor in Mexico

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>