La Chispa: Panamericana met liefde geschreven

Panamericana is een boek “dat Jansen met soepele pen en duidelijk met liefde heeft geschreven over een prachtig continent”. Dat is de conclusie van de recensie die zojuist is verschenen op de website van La Chispa, de Nederlandstalige interactieve community over Latijns-Amerika op intranet.

Bij La Chispa zitten de kenners, de latinos en de fans van het continent, dus een recensie uit die hoek zag ik met enige spanning tegemoet. En inderdaad is er de klacht dat sommige landen er ‘bekaaid’ van af komen, vergeleken met de ‘Cono Sur’, de zuidelijkste landen waar een groot deel van het boek zich afspeelt. Maar verder kan recensent Mark Weenink de aanpak wel waarderen: “Deze achtergrond geeft het verhaal meer diepgang dan het gemiddelde reisverhaal heeft. Kort schetst hij de gebeurtenissen van destijds. Het aardige daarbij is dat hij oude vrienden opzoekt, die hij uit die periode kent. Met hen, maar ook met hun kinderen, de jongere generatie, gaat hij het gesprek aan over de tijd van de militaire regimes en daarna.” Zie recensie op La Chispa.

Eén ding kan La Chispa niet bekoren: de omslag van het boek: ‘onscherp en al snel gedateerd, de uitgever had hier beter zijn best moeten doen,’ schrijft Weenink. Ik zelf ben nog steeds blij met de keuze van de uitgever: op de foto, gemaakt in 2011 in Patagonië, staat een jong meisje dat aan de ene kant excelleert in de tradities van de gaucho’s en aan de andere kant dromerig de toekomst van het land en wat mij betreft het hele continent belichaamt. Oordeel zelf:

Omslag PanAmericana

    2 reacties op “La Chispa: Panamericana met liefde geschreven

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>