Salvador, ruige stad van de kwartfinale tegen Costa Rica

Ondergaande zonApplaus voor de zon

Salvador moet je niet zien, Salvador moet je léven. Nu Oranje er vanavond voor de tweede keer speelt, hebben de aanhang van de spelers en de fans wellicht wat tijd om iets meer te bekijken dan alleen het centrum met zijn zakkenrollers en andere toeristische attracties.

Een tropische stad, de oorsprong van Brazilië. Met de oceaan aan de oostkant en een immense baai in het westen komt de zon komt er uit het water op en gaat er in het water onder. Magisch. Rauw. Sensueel. Heftig. Religieus. Krankzinnig. Lief. Relaxt. En bovenal: de Afro-Braziliaanse keuken is de lekkerste van het hele land.  Ga na de overwinning op Costa Rica flaneren over de boulevards van Barra, eten in de wijk daarachter en drinken op de terrassen van Rio Vermelhou. En neem zondag de bus naar Praia do Forte of de boot naar Morro do São Paulo om temidden van de Brazilianen bij te komen aan de mooiste stranden. Zie de foto-impressie hieronder.

Het boek ‘De Reus ontwaakt’ besteedt de eerste vijf (van de in totaal 24 hoofdstukken) aan het leven in Salvador. Een voorpublicatie over Salvador is hier te lezen (Trouw).

De boulevard in Barra.

De boulevard in Barra.

Vanuit een restaurant in de oude stad.

Fruitstal in de wijk Barra.

Fruitstal in de wijk Barra.

Religeize bijeenkomst Salvador

Religieuze leiders en politici bij een Afro-christelijke bijeenkomst.

Extase tijdens religieuze bijeenkomst.

Extase tijdens de Afro-chritselijke bijeenkomst.

De haven van Salvador

De haven van Salvador

Strand van Praia do Forte

Het strand van Praia do Forte

Morro do São Paulo

Behalve stranden heeft Morro do São Paulo ook een indrukwekkend fort.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    *

    De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>